Pacientul 39 cu noul coronavirus: Un bărbat din Constanța care susține că NU a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit

Pacientul 39 cu noul coronavirus: Un bărbat din Constanța care susține că NU a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit
Foto: pixabay.com

Un bărbat de 52 de ani din Constanța a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, miercuri seară. Acesta susține că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbuncnirea de coronavirus COVID-19 la nivelul pandemie. Sunt aproape 125.000 de cazuri la nivel global, puțin peste 67.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor se apropie de 4.600.

În România, bilanțul total al infectărilor a ajuns la 39. Zece cazuri au fost raportate numai miercuri.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia, o femeie de 43 de ani din București, medic la Spitalul MAI, acolo unde a ajuns un fost ofițer infectat cu COVID-19, și un bărbat în vârstă de 42 ani din Iași. De asemenea, au mai fost testați pozitiv un bărbat de 55 ani din București, contact cu pacientul din spitalul MAI, un altul de 31 de ani tot din Capitală și o femeie de 53 de ani din Covasna, revenită recent din Italia. A mai fost depitat pozitiv cu COVID-19 un bărbat din București, în vârstă de 56 ani. El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Marți noapte, acesta a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI la Spitalul ”Victor Babeș”. Acesta este cel mai grav caz raportat până în prezent.

Pacientul cu numărul 37 este Alin Goga, fost director juridic în cadrul CNAIR. Acesta a declarat, pentru B1 TV, că a cerut autorităților să fie testat pentru coronavirus încă de când s-a întors din Stuttgart, dar a fost refuzat pe motiv că nu aceasta este procedura: „De pe 2 martie până ieri, când m-am internat, am fost o bombă biologică”. (DetaliiAICI)

Pacienta cu numărul 38 este o femeie de 54 de ani, care a intrat în contact cu fostul ofițer MAI. Acesta a ascuns faptul că a fost plecat din țară, pentru a scăpa de măsurile de prevenție. Astfel, până în prezent, s-a ajuns ca acesta să infecteze mai multe persoane, să izoleze un întreg spital și să creeze probleme la Primăria Capitalei și cea a Sectorului 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`