Se interzice exportul cu medicamente care au legătură cu tratarea și prevenirea infectării cu COVID-19! Vezi care este lista autorităților

Se interzice exportul cu medicamente care au legătură cu tratarea și prevenirea infectării cu COVID-19! Vezi care este lista autorităților

Se suspendă distribuția produselor sanitare și a tuturor medicamentelor, care au vreo legătură cu diagnosticarea, prevenirea și tratamentul pentru coronavirus. Anunțul a fost făcut de către Raed Arafat, miercuri, 11 martie.

La propunerea Ministerului Sănătății, Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19”, potrivit unui comunicat al Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență.

Măsura face parte din planul prin care Ministerul Sănătății vrea să acționeze pentru a asigura stocurile de medicamente necesare, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în situația de față.

Lista acestora va fi întocmită împreună cu experții din comisiile de specialitate ale ministerului. De asemenea, se va avea în vedere medicamente precum cele ce urmează: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, atifungice, anestezice, sedative, precum și alte medicamente considerate necesare în tratarea infecțiilor cu noul virus și a complicațiilor pe care le-ar putea produce.

Deasemenea, lista va cuprinde materiale sanitare și dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuși, seringi, măști, ochelari de protecție, soluții dezinfectante, precum și alte materiale și dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestinoarea cazurilor de COVID -19”, se mai arată în comunicat.

În altă ordine de idei, tot miercuri, autoritățile au anunțat o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis până la 100 de persoane. Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, cum sunt unele activități religioase, unde nu trebuie neapărat să intre toată lumea în lăcașul de cult și poate o parte să urmărească slujba prin difuzoare, acest lucru se poate face, dar în interior trebuie să fie maximum 100 de persoane în spațiul închis”, a anunțatRaed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`