CORONAVIRUS | Gabriela Firea: ”România se confruntă cu o situație extrem de gravă, care se poate înrăutăți rapid” / ”O angajată a primăriei a călătorit în Israel cu bărbatul infectat”

CORONAVIRUS | Gabriela Firea: ”România se confruntă cu o situație extrem de gravă, care se poate înrăutăți rapid” / ”O angajată a primăriei a  călătorit în Israel cu bărbatul infectat”
Foto: Inquam Photos / George Calin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că România se confruntă cu o situație extrem de gravă, care se poate înrăutăți rapid.

Edilul a declarat că o angajată a primăriei de la evidența populației a spus, recent, că a călătorit în Israel cu bărbatul testat pozitiv.

”Am închis birul de Evidența Populației, începând de azi dimineață (miercuri, n.r.) pentru că o colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că s-a aflat în excursie în Israel cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer, angajat la ADP Sectorul 4. Și doar pentru că a informat abia astăzi conducerea, am luat măsurile care s-au dispus la nivel național, și anume: toate cele 70 de persoane angajate la biroul de Evidența Populației au intrat de azi dimineață în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare și procedăm deja la dezinfecția tuturor birouilor, holurilor, toaletelor, intrărilor.”, a declarat Firea.

Edilul a convocat o ședință a Consiliului General al Primăriei Capitalei pentru a face modificările necesare la buget în vederea achiziționării de aparatură medicală, costume de protecție și alte materiale sanitare pentru spitale, Ambulanță, DSP și IGSU.

”Până la ședința oridinară din luna martie era nevoie de o rectificare bugetară deoarece avem cheltuieli mai multe în această perioadă pentru susțiinerea efortului comun la nivel național, în vederea eredicării epidemiei de coronavirus.”, a declarat Gabriela Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`