EXCLUSIV // Școlile particulare ar urma la rândul lor să fie închise la decizia Ministerului Educației. Ce se va întâmpla cu taxele de școlarizare

EXCLUSIV // Școlile particulare ar urma la rândul lor să fie închise la decizia Ministerului Educației. Ce se va întâmpla cu taxele de școlarizare

Autoritățile din România se pregătesc să ia o serie de măsuri extreme pe fondul creșterii numărului persoanelor infectate cu coronavirus. Deși până în acest moment, nu s-a luat o decizie oficială la nivel național, școlile ar urma să se închidă de marți, 10 martie, până după Paște, potrivit unor surse.

Totodată, olimpiadele programate pentru perioada următoare nu nu vor mai avea loc, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației.

Decizia va afecta nu doar cursurile școlilor de stat, ci inclusiv pe cele din școlile particulare, care vor trebui să se supună deciziilor luate de Ministerul Educației.

În acest context, Adina Stoenescu, reprezentant al Asociației Școlilor Particulare, a declarat în exclusivitate pentru B1.RO că inclusiv cursurile din școlile particulare vor fi suspendate și că vor fi urmate indicațiile Ministerului Educației și ale Inspectoratului Școlar.

„Dacă se ia decizia de închidere a unităților de învățământ la nivel național, cu siguranță vor trebui să vină și cu niște măsuri de recuperare a cursurilor. Acum noi nu avem niciun fel de calitate să influențăm astfel de decizii. Vom închide școlile dacă se decide că e o regulă generală și se suspendă cursurile. Le vom suspenda și noi și așteptăm indicațiile Ministerului Educației și ale Inspectoratului Școlar. Până la urmă tot ei decid cum se vor recupera cursurile. Se vehiculează că suspendarea va fi de patru săptămâni”, a declarat Adina Stoenescu.

În ceea ce privește recuperarea taxelor de școlarizare pe perioada suspendării, aceasta a sugerat că nu se va realiza acest lucru pentru că în general taxele de școlarizare sunt anuale, iar cursurile urmează oricum să fie recuperate.

„Taxa de școlarizare este o taxă anuală. Cursurile vor fi recuperate. Aici ține de fiecare unitate de învățîmânt în parte”, a declaratAdina Stoenescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`