SE SCHIMBĂ legea! Modificarea îi va AFECTA pe toţi românii care locuiesc la bloc

SE SCHIMBĂ legea! Modificarea îi va AFECTA pe toţi românii care locuiesc la bloc
FOTO: Pixabay.com

Românii de la bloc trebuie să ştie că, un proiect de lege a fost depus la Senat şi se referă la o modificare legislativă ce reglementează modul în care proprietarii vor fi taxaţi pentru întreţinerea lifturilor.

Propunerea legislativă urmăreşte schimbarea taxei pentru întreţinerea lifturilor de la bloc. Dacă legea va fi aprobată, locuitorii de la loc ar trebui să plătească în funcţie de numărul de persoane ce locuiesc în apartament, şi nu după mărimea locuinţei, relatează Evz.ro.

Iniţiatorul modificării este deputatul UDMR de Covasna, Marton Arpad, ce explică decizia astfel: „în actuala reglementare, pentru plata cheltuielilor legate de folosirea energiei electrice pentru funcționarea ascensorului, se ia în considerare numărul de persoane care locuiesc în apartamentul respectiv, iar pentru plata legată de întreținerea acestora se ia în considerare suprafața apartamentului. Deși, dacă în cazul plății utilizării ascensorului se consideră a fi normală plata în funcție de utilizatori, la fel și pentru întreținerea lui ar trebui să funcționeze același principiu.”, relatează sursa citată mai sus.

Exemplul pe care deputatul de Covasna l-a adus în discuţie, este cel al unui pensioar ce locuieşte singur într-un apartament de 3 camere. Acesta este nevoit să plătească taxele de întreţinere raportat la dimensiunea apartamentului. Astfel ei ajuns să plătească mai mult ca o familie cu cu unul sau doi copii, ce locuiesc într-un apartament cu două camere, potrivit sursei menţionate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`