CORONAVIRUS | Adrian Streinu-Cercel, mesaj pentru românii care vor să vină de Paşte în ţară: ”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină”

CORONAVIRUS | Adrian Streinu-Cercel, mesaj pentru românii care vor să vină de Paşte în ţară: ”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină”
Foto: Inquam Photos

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, le-a transmis românilor din diaspora că, dacă nu au o nevoie anume să vină acasă în perioada Paștelui, să nu vină.

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând ”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, pentru Medika Tv.

Acesta a mai spus că într-o lună și jumătate cât mai e până la Paște, lucrurile în ceea ce privește evoluția virusului din China se pot schimba semnificativ.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş” a adăugat că românii care se întorc acasă de sărbători riscă să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior.

”Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume, în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`