Reţeta ideală pentru gospodine: Maioneza de post. Cum se prepară sosul fără ouă

Reţeta ideală pentru gospodine: Maioneza de post. Cum se prepară sosul fără ouă
FOTO: Pixabay.com

Maioneza de post este soluţia ideală pentru iubitorii de sosuri. Amestecul nu conţine ouă, iar astfel poate fi consumat în orice perioadă a anului, dar mai ales ăn cele două posturi lungi, al Pştelui şi al Crăciunului.

Reţea pentru maioneza de post este simplă şi uşor de preparat, dar mai ales gustoasă. Potrivit Stirilekanald.ro, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest sos:

Ingrediente:

– 2 cartofi
– suc de lămâie proaspăt stors
– o lingură de muştar
– ulei
– sare şi piper

Cum se prepară maioneza de post:

– Se fierb bine cartofii şi se lasă la răcit;
– Apoi se pasează şi se fac piure;
– Peste piure se adaugă muştarul şi o lingură de ulei. Se amestecă în mod continuu.
– După gust se completează compoziţia cu muştar şi ulei, până la obţinerea amestecului dorit.

La final se adaugă sare şi piper după gust.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`