Ministrul Mediului: POLUAREA masivă din București, consecința arderilor ILEGALE ale gunoaielor aduse din Marea Britanie

Ministrul Mediului: POLUAREA masivă din București, consecința arderilor ILEGALE ale gunoaielor aduse din Marea Britanie

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că deșeuridin Marea Britanie sunt arse ilegal în județul Ilfov sau ajung la gropile de gunoi de aici.

Aceasta este și explicațiapentru poluarea masivă de luni din Capitală.

„Sub apanajul importurilor de articole de uz casnic, ajung în România mari cantități de deșeuri. În ultimele săptămâni 25 de containere au fost identificate cu deșeuri în Portul Constanța și fiecare container are în jur de 20 de tone. Numai ieri, colegii de la Paza de Coastă, comisarii Gărzii de Mediu au trimis înapoi în Marea Britanie șapte containere. Toate acestea se întâmplă pentru că în Marea Britanie eliminarea unei tone de deșeuri ajunge să coste 400 de lire, iar în România 30-40 de euro. Aceste deșeuri ajung din Portul Constanța în județul Ilfov, la Afumați și în alte locații, și mare parte din aceste deșeuri sunt supuse arderilor necontrolate, ilegale”, a declarat Costel Alexe, în emisiunea„La fix”, de la libertatea.ro.

În același context,poliţiştii au făcut, marți, nouă percheziţii la mai multe firme şi persoane fizice care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare nouă mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului”, arată comunicatul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Amintim că, duminică noapte și luni dimineață, a fost înregistrată o poluare record în Capitală.Datele arată depășiri cu 900% – 1.000% ale nivelului maxim admis de PM 2,5 (un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe). Pentru PM10 (particule mari de praf), s-au înregistrat depășiri de aproape 800%. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`