Greșeala colosală pe care o fac gospodinele când gătesc CIORBA DE PERIȘOARE! Evitați să mai faceți asta

Greșeala colosală pe care o fac gospodinele când gătesc CIORBA DE PERIȘOARE! Evitați să mai faceți asta

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele care se gatesc rapid. Pe lângă acest lucru, este și extrem de gustoasă.

De multe ori, gospodinele fac o greșeală colosală, mai ales în ceea ce privește perișoarele.

Ciorbele, în general, sunt pline de nutrienți și vitamine, dar oferă și o hidratare intensă a întregului organism, mai ales pentru cei care nu obișnuiesc să consume minim doi litri de apă pe zi. În plus, ciorbele au un efect antiinflamator și protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Un alt efect al ciorbei asupra organismului uman, este cel de întărire a sistemului imunitar, dar sunt recomandate și pentru tulburările de coagulare a sângelui, potrivit Voxbiz.ro

Majoritatea gospodinelor întâmpină probleme în ceea ce privește sfărâmatul perișoarelor. Dar, ca să pregătim corect o astfel de ciorbă avem nevoie de 90 de minute și de următoarele ingrediente: două-trei roșii, doi ardei grași, un morcov mare, dovlecel, țelină, două cepe mari, o jumătate de litru de borș, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuștean, sare, piper, boia, jumătate de kilogram de carne tocată de vită și un ou. Pentru ca perișoarele să nu se mai sfărâme trebuie să se folosească mereu carne macră, cu cât mai puțină grăsime.

Dacă se folosește carne cu multă grăsime, perișoarele nu se vor lega, iar astfel se vor sfărâma.
Începeți prin a adăuga într-un bol carnea tocată, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul mărunțit și condimentele (boia, sare și piper). Ulterior, amestecați-le foarte bine, până când toate ingredientele se omogenizează. Următorul pas este să faceți perișoarele, cu mâna, sub forma unor chiftele rotunde. Apoi se pune apa la fiert și se adaugă restul legumelor tocate mărunt. Se pun și perisoarele în apă și se lasă la fiert timp de 25 – 30 de minute, amestecând continuu. La final, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă leuștean, pătrunjel tocate mărunt. Și gata! Asta este tot. Ciorba este bună de servit, cu smântână sau ardei iute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`