MAE: Cei doi români rămași pe Diamond Princess, transferați într-o facilitate specială. Vor intra în carantină pentru 14 zile 

MAE: Cei doi români rămași pe Diamond Princess, transferați într-o facilitate specială. Vor intra în carantină pentru 14 zile 
Foto: pixabay.com

Doi cetățeni români rămași pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost transferați, duminică, 1 martie, într-o facilitate din localitatea Wako, prefectura japoneză Saitama, unde vor fi plasați în carantină pentru 14 zile, anunță, luni, Ministerul român al Afacerilor Externe. Cei doi români sunt membri ai echipajului de pe vas.

În aceeași facilitate se află, în carantină, alți șapte cetățeni români, de asemenea membri ai echipajului, transferați acolo în cursul săptămânii trecute

De asemenea, diplomația română precizează că cei doi români, infectați cu noul coronavirus și internați în unități medicale din Japonia, se află în stare bună.

”În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navei Diamond Princess și în conformitate cu informațiile transmise de Ambasada României la Tokyo, MAE precizează că cei șapte cetățeni români, membri ai echipajului, transferați în cursul săptămânii trecute la o facilitate din localitatea Wako, prefectura Saitama, se află în continuare în carantină. La data de 1 martie 2020, au fost transferați în aceeași facilitate și ceilalți doi cetățeni români, membri ai echipajului, care rămăseseră inițial pe vas, urmând să fie supuși unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați spitalizați în Japonia în urma testării pozitive cu COVID-19, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Ambasada României la Tokyo menține legătura cu autoritățile locale competente și cetățenii români afectați, acordând asistență consulară în limita competențelor legale”, se arată în informarea MAE.

Potrivit datelor transmise duminică de Ministerul Sănătății, în România sunt 52 de persoane plasate în carantină, iar numărul celor izolați la domiciliu este de 8085 de persoane.

La nivel mondial, peste 3.000 de oameni au murit din cauza infecției cu COVID-19. Numărul celor contaminați se apropie de 90.000, în timp ce peste 45.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`