Marcel Vela: Dacă guvernul Cîțu nu va fi votat, îmi voi dori alegeri anticipate, ca orice român (VIDEO)

Marcel Vela: Dacă guvernul Cîțu nu va fi votat, îmi voi dori alegeri anticipate, ca orice român (VIDEO)
Foto: Marcel Vela (sursă foto: Facebook / Marcel Vela)

În situaţia în care guvernul premierului desemnat, Florin Cîţu, nu va fi votat şi va fi boicotat de către PSD, îşi vor dori alegeri anticipate ca orice român care vede că PSD a blocat Parlamentul, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, în timpul unei conferințe de presă susţinută duminică, la Reşiţa.

„Există două variante, ambele posibile: Guvernul premierului desemnat, Florin Cîţu, să fie votat, şi există posibilitate să nu fie votat sau boicotat. Iar atunci, eu, ca orice român care vede că PSD a blocat Parlamentul şi a creat o criză, îmi doresc alegeri anticipate”, a declarat Marcel Vela, citat de Agrepres.

Fostul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, a fost desemnat premier de către președintelui Klaus Iohannis miercuri seară (26 februarie), după consultărilecu partidele parlamentare. Acesta va trebui, în perioada următoare, să meargă în Parlament pentru a solicita votul de încredere asupra programului şi listei noului Guvern. Rămâne, însă, de văzut dacă el va primi votul de încredere.

„Nici în cele mai negre vise nu îl vom vota pe Florin Cîțu”, declara Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, după consultările cu preşedintele ţării.

De precizat că în situaţia ipotetică în care guvernul Cîțu va fi respins de Parlament, alegerile anticipate nu vor fi declanşate. Ar mai fi nevoie de respingerea a încă unui guvern sau de demiterea lui prin moțiune de cenzură.

Marcel Vela a mers la Reşita pentru a lua parte la desemnarea oficială a candidatului PNL la preşedinţia Consiliului judeţean, în persoana omului de afaceri Romeo Dunca. El a fost ales în unanimitate.

Declaraţiile ministrului de Interne, Marcel Vela, de la Reşiţa

Urmăriți B1TV.ro și pe
`