Autoritățile spaniole au permis plecarea a 130 de persoane din Costa Adeje Palace. Hotelul era în stare de izolare, după ce patru turiști italieni au fost diagnosticați cu coronavirus

Autoritățile spaniole au permis plecarea a 130 de persoane din Costa Adeje Palace. Hotelul era în stare de izolare, după ce patru turiști italieni au fost diagnosticați cu coronavirus

Un număr de 130 de persoane, dintre cele aproape 900 cazate la Hotelul H10 Costa Adeje Palace din Tenerife, au fost lăsați să plece, a anunțat un purtător de cuvânt al administrației regionale, joi, potrivit Reuters.

În ceea ce-i privește pe ceilalți peste 700 de oaspeți ai hotelului spaniol, niciunul dintre ei nu prezintă simptomele specifice infectării cu coronavirus.

Problemele de la Costa Adeje Palace au început atunci când trei dintre cei aproximativ 1.000 de oameni din hotel au fost depistați pozitiv cu Covid-19, noul coronavirus ce a ucis deja peste 2.800 de oameni în toată lumea, provocând în jur de 82.500 de îmbolnăviri.

Este vorba despre patru turiști italieni. Odată cu vestea că aceștia au fost diagnosticați cu coronavirus, hotelul a fost plasat în stare de izolare, astfel că nimeni nu mai putea să intre sau să iasă fără permisiunea autorităților.

Conform surselor menționate de publicația britanică Metro, cele patru cazuri se referă la un doctor italian și soția acestui, precum și la alte două persoane care l-au însoțit în vacanță. Alături de doctor, aceștia au făcut parte dintr-un grup de 10 persoane care au venit din regiunea italiană Lombardia, grav lovită de epidemia cu coronavirus.

Miecuri, cu o zi înainte de anunțul autorităților spaniole, circa 1.000 de persoane erau în carantină în interiorul hotelului – turiști și angajați deopotrivă, iar rudele acestora se plâng că aceștia sunt blocați fără a primi vreo informație despre situația în care se află.

Deși viața în oraș se desfășura ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în jurul hotelului, forțele de ordine au instalat două perimetre de siguranță pentru a se asigura că nimeni nu încalcă măsurile luate. Una dintre acestea era supravegheat de Poliția Locală din Adeje, în timp ce al doilea era sub coordonarea Poliției Naționale. În ultimul perimetru a fost construit și un spital mobil unde o persoană care este depistată pozitiv poate primi primele îngrijiri.

Niciun român în hotel

„Ambasada României la Madrid, prin intermediul Consulatului Onorific al României în Insulele Canare, a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia persoanelor prezente în incinta hotelului unde a fost confirmat primul caz de infectare cu Covid-19 din Regatul Spaniei.

Autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică, până la acest moment, cu privire la existența cetățenilor români printre turiștii sau personalul hotelului, care se află în prezent în faza evaluării medicale. La nivelul misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României în Spania nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea vreunui cetățean român în legătură cu acest incident”, a transmis MAE pentru B1.RO.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii