Un ciclon va ajunge, joi, în România. Prognoza meteo pentru București

Un ciclon va ajunge, joi, în România. Prognoza meteo pentru București

Vremea se schimbă radical. Un ciclon va lovi români începând de joi, iar temperaturile vor scădea accentuat.

În București, maxima nu va mai depăși 8 – 10 grade, anunță meteorologii.

„Joi, 27 februarie, vremea se va răci semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 10 – 12 grade. Cerul va avea înnorări, mai accentuate din a doua parte a zilei când trecător va ploua. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze, în general, între 45 şi 55 km/h”, precizează sursa citată.

Valorile termice vor scădea brusc în toată ţara, mai accentuat în vest, centru şi nord. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii.

La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele joase de relief la început va ploua, dar mai ales spre seară şi noaptea, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova, mixte în Banat şi Crişana, predominant ploaie în Oltenia şi Muntenia şi numai ploi în Dobrogea, potrivitAdevarul. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`