Măștile de protecție nu se mai găsesc în farmacii. Arafat: „E o problemă generală, poate chiar pe plan mondial” (VIDEO)

Măștile de protecție nu se mai găsesc în farmacii. Arafat: „E o problemă generală, poate chiar pe plan mondial” (VIDEO)

Speriaţi de epidemia de gripă din ţara noastră şi de coronavirus, românii au golit farmaciile în căutare de măști de protecție. Stocurile sunt epuizate, iar pe internet măștile au ajuns să se vândă la prețuri de peste 100 de ori mai mari, informează B1 TV. Medicii atrag însă atenția că, indiferent de preț, toate măștile sunt de unică folosință, iar după 3-4 ore trebuie înlocuite.

Epidemia de gripă și iminenta apropiere a virusului ucigaș din China au produs panică și în țara noastră. În farmacii, nu se mai găsesc măști de protecție. O situație cu care se confruntă deja și alte țări din Europa.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Este problemă de aprovizionare și din partea farmaciilor și a găsi stocuri în lume. Deci v-am zis, asta se discută la nivel foarte înalt în afara României, pentru că nu este o problemă unică a României. Este o problemă generală, care există acum poate chiar pe plan mondial”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Însă aprovizionarea stocurilor este un lucru extrem de greu, a declarat secretarul de stat şi asta pentru că nu există companii care să asigure fabricarea măştilor de protecţie.

„A fost această discuție dacă avem companii care pot să facă acest lucru și am apela dacă pot să facă, să fabrice. Atunci normal că am merge și am ajunge la ele sa achiziționăm. Dar poate că și materia primă este o problemă”, a mai precizat Arafat.

Între timp, pe seama epidemiei de gripă şi a coronavirusului, oamenii s-au gândit că pot face o afacere profitabilă. Astfel, pe site-urile de vânzări online, preţul măştilor de protecţie a luat-o razna, crescând chiar şi de 100 de ori. Astfel, deşi iniţial o mască de protecţie costa 5 lei în farmacii, acum, un set de 50 de măşti poate ajunge şi la 530 de lei pe site-urile online.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`