Vizita lui Donald Trump în India, marcată de proteste violente. Un polițist a fost ucis în luptele de stradă din New Delhi

Vizita lui Donald Trump în India, marcată de proteste violente. Un polițist a fost ucis în luptele de stradă din New Delhi
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Un polițist a fost ucis în ciocnirile violente de luni din New Delhi, unde mii de oameni au demonstrat pentru sau, după caz, împotriva noii legi a cetățeniei, cu doar câteva ore înainte ca președintele american Donald Trump să ajungă în capitala Indiei.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și grenade de fum pentru a dispersa mulțimile, în timp ce ambele tabere au început să arunce cu pietre, transformând unul dintre principalele bulevare din oraș într-o adevărată scenă de război.

Un polițist a fost ucis, a precizat un oficial indian pentru Reuters, refuzând totuși să dezvăluie și numele agentului. De altfel, micul contingent de forțe de ordine a fost depășit numeric de protestatari.

În perioada recentă, capitala Indiei a fost marcată de proteste, iar criticii noii legi cetățenești reclamă că, odată intrat în vigoare, actul normativ le facilitează locuitorilor din statele vecine, care sunt majoritar musulmane, să obțină cetățenia indiană.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`