Arafat: Coronavirusul nu are tratament și poate suferi mutații / Cum ne putem proteja

Arafat: Coronavirusul nu are tratament și poate suferi mutații / Cum ne putem proteja

Raed Arafat a declarat că nu există un vaccin specific pentru coronavirus, iar tratamentul este unul simptomatic. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai precizat că acest tip de virus poate suferi mutații.

„Coronavirsul nu are tratament și nu există nici vaccin. Se tratează simptomatic. În cazurile grave se ajunge la Terapie Intensivă. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Acesta a insistat că oamenii nu trebuie să se trateze singuri și, mai ales, nu trebuie să ia antibiotice de capul lor.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare”, a mai afirmat Arafat.

La rândul său, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre măsurile pe care le putem lua pentru a ne proteja: să respectăm reguli de igienă personală, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scăderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante”, a mai precizat Moldovan.

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, impunerea unor măsuri suplimentare pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut alarmat în ultimele zile, în Italia, țară în care trăiesc peste un milion de români. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`