Bani de la stat pentru plata ratelor la casă. Cine sunt românii care vor beneficia din plin de noua Lege

Bani de la stat pentru plata ratelor la casă. Cine sunt românii care vor beneficia din plin de noua Lege

O nouă categorie de bugetari va primi bani de la stat pentru a-și plăti ratele la casă. Este vorba despre polițiștii de penitenciare care vor avea la dispoziție ajutoare financiare lunare pentru plata ratei creditului pentru cumpărarea unei case sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case, potrivit Ordinului Ministerului Justiției nr. 482/C/2020, publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Cei care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie să completeze o cerere pe care să o adreseze conducătorului unității în care lucrează ca polițist de penitenciar, scrie mainnews.ro.

Sorin Dumitrașcu, președintele sindicatelor din penitenciare a explicat că acest ajutor de care polițiștii de penitenciare este o compensație a banilor pe care ofițerii îi primeau pentru plata chiriei.

“Nu e un drept în plus, este un drept care înlocuiește compensarea chiriei. Cei care aveau dreptul la compensarea chiriei, dacă își cumpără apartament în rate, pot să dea practic acei bani la rate. Asta presupune ordinul. Nu e un drept în plus”, a spus Sorin Dumitrașcu,

Liderul sindicatelor penitenciarelor a mai adăugat că ordinul dat de Ministerul Justiției stabilizează personalul din sistem.

„Evident că vedem acest ordin ca o măsură foarte bună. În primul rând stabilizează personalul. Dacă cineva își cumpără o locuință cu siguranță va rămâne în localitatea respectivă. În al doilea rând e vorba de un sprijin”, a afirmat liderul sindicatelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`