CORONAVIRUS: Au murit două persoane de pe nava de croazieră Diamond Princess, unde sunt și români

CORONAVIRUS: Au murit două persoane de pe nava de croazieră Diamond Princess, unde sunt și români
Foto: pixabay.com

Noul coronavirus din China continuă să facă victime. Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, ancorată în portul Yokohama din Japonia au murit din cauza infecției cu temutul virus, informează CNN.

Potrivit NHK, postul național de televiziune din Japonia, cele două victime sunt un bărbat și o femeie cu vârste de peste 80 de ani. Autoritățile nipone au anunțat decesul celor doi chiar în ziua în care un al doilea grup de pasageri a început să fie debarcat de pe vasul de croazieră.

Nava Diamond Princess, cu 3.700 de persoane la bord, a fost plasată în carantină la data de 3 februarie. De atunci, infecția cu Covid-19 a fost confirmată la 621 de persoane.Pe vas se aflau inițial și 17 cetățeni români, 15 dintre ei fiind membri ai echipajului, iar ceilalți doi, pasageri.

Doi dintre ei, membri ai echipajului, au fost diagnosticați cu coronavirus, fiind debarcați de pe vas și internați în unități medicale din Japonia. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul român al Afacerilor Externe, aceștia se află în stare stabilă.

MAE a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că Ambasada României la Tokyo a fost notificată că un al doilea cetățean român de pe nava Diamond Princess este infectat cu coronavirus. Acesta a fost transferat la un spital din Capitala Japoniei și se simte bine, arată sursa citată.

”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor”, se arată în comunicatul citat.

Procedura de debarcare a pasagerilor de pe vas a început miercuri, după două săptămâni de carantină.

Aproximativ 500 de pasageri și membri ai echipajului de pe Diamond Princess au început debarcați în Japonia. Este vorba despre persoane care nu au intrat în contact cu cei la care a fost confirmată infecția cu coronavirus și care nu au avut până acum simptome specifice.

Odată debarcați de pe navă, aceștia sunt preluați de autobuze și transportați către diferite gări din Yokohama. Întreg procesul de debarcare ar urma să dureze câteva zile.

Între timp, autoritățile din mai multe state au anunțat, deja, că pun la dispoziția cetățenilor curse charter cu care să se poată întoarce acasă.

Bilanțul epidemiei de coronavirus a depășit 2.100 de morți și 75.700 de îmbolnăviri, potrivit ultimului raport al Comisiei de Sănătate din China.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`