Maramureșul renaște prin referendum! Zetea: Program județean pentru încurajarea formării de familii tinere

Maramureșul renaște prin referendum! Zetea: Program județean pentru încurajarea formării de familii tinere

Preșdintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, își dorește implementarea în regiune a unui program de creștere a natalității.

Mai exact, Zetea (PSD) propune stimularea financiară a părinților.

Am facut o prima dezbatere publica a programului pentru cresterea natalitatii „Renasterea Maramuresului”.

„La Miresu Mare, alaturi de domnul primarIoan Maties, domnul viceprimar Tinc Gheorghe si domnele consilier judetean Moga Liliana si Roman Florica , am prezentat detaliile unui program judetean pentru incurajarea formarii de familii tinere si cresterea natalitatii in Maramures. Prin contributii cumulate ale Consiliului Judetean Maramures si ale consiliilor locale din judetputem aloca o suma de bani familiilor tinere la nasterea primului copil si apoi o serie de scutiri de taxe locale la nasterea celui de-al treilea. Conditia ar fi ca parintii sa aiba domiciliul in Maramires si sa fi avut un loc de munca stabil in ultimul an in judetul nostru.

Ne dorim promovarea valorilor Maramuresului, a familiei si ne dorim un semnal clar ca autoritatile locale maramuresene sunt alaturi si de cei plecati de acasa in Vestul Europei la munca. Un semnal ferm ca ne dorim sa revina acasa si facem eforturi pentru a oferi in Maramures un nivel de trai decent tuturor!

Multumesc Miresu Mare pentru reactia pozitiva la ideea organizarii unui referendum care sa convinga administratia centrala de la Bucuresti ca vocea noastra conteaza!”, scrie Zetea pe Facebook.

Acesta a adăugat că ar exista și anumite condiționalități, legate de faptul că unul dintre părinți ar trebui să lucreze.

Referendumul ar putea avea loc odată cu alegerile locale, spune Zetea.

Încăd e la începuul lunii, Zetea a vorbit despre renașterea Maramureșului prin natalitate.

Numărul nașterilor în Maramureș nu depășeștecifra de 5000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)