CORONAVIRUS: Autoritățile au interzis circulația tuturor vehiculelor în provincia Hubei

CORONAVIRUS: Autoritățile au interzis circulația tuturor vehiculelor în provincia Hubei
Foto: pixabay.com

Autoritățile chineze continuă să impună măsuri dure în efortul de a opri răspândirea noului coronavirus. Astfel, Guvernul din provincia Hubei, considerată epicentrul epidemiei, a interzis circulația tuturor vehiculelor, informează Reuters. Excepție fac mijloacele de transport folosite pentru asigurarea serviciilor esențiale. Este vorba, printre altele, despre ambulanțe și vehiculele Poliției.

În paralel, locuitorii provinciei Hubei vor fi supuși cu regularitate unor controale medicale, iar companiile vor avea nevoie de o aprobare din partea autorităților guvernamentale pentru a-și relua activitățile.

Până în acest moment, peste 1.700 de persoane au murit din cauza noului coronavirus. În acelaști timp, datele prezentate oficial arată că peste 11.000 de persoane s-au vindecat, iar numărul celor infectați a depășit 71.000 de cazuri.

Între timp, sâmbătă, a fot anunțat primul deces de pe teritoriul Europei al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani originară din provincia Hubei. Aceasta ajunsese în Franța, în 16 ianuarie, și a fost plasată în carantină abia în 25 ianuarie.

Înainte de moartea acestei paciente, au fost raportate alte trei decese în afara Chinei continentale, în Hong Kong, Filipine și Japonia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`