MAE: Românul infectat cu coronavirus se află în stare bună. Nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români

MAE: Românul infectat cu coronavirus se află în stare bună. Nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români
sursa foto: wikipedia

Românul infectat cu coronavirus și internat într-un spital din Japonia se află într-o stare bună, transmite, vineri, Ministerul român al Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, în cursul zilei de vineri la unitatea medicală unde se află internat românul, care este supus acum unor teste medicale suplimentare.

De asemenea, reprezentanții MAE precizează că nu au fost confirmate noi cazuri de infectare cu coronavirus la cetățeni români.

”Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, la data de 14 februarie 2020, la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus. Potrivit datelor obținute de reprezentantul misiunii diplomatice, starea de sănătate a acestuia este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români.

Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Prima infecție cu coronavirus în cazul unui cetățean român a fost confirmat la unul dintre conaționalii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care se află în largul portului japonez Yokohama.

Este vorba despre un bărbat din Pitești care lucrează ca ospătar pe vasul de croazieră.

Peste 200 de cazuri de pneumonie virală s-au înregistrat până acum pe nava pe care se aflau iniţial 3.700 de persoane. Experții spun că angajații navei sunt cei mai expuși la infectare. Alți 16 români se află în continuare pe vas.

Pasagerii și echipajul se află în carantină pe navă din 4 februarie. Pasagerii sunt rugați să poarte măști și să stea în cabine, mesele le sunt duse acolo. În acest timp, echipajul de bord continuă să trăiască și să lucreze aproape unii de alții și de pasageri, care înseamnă contact potențial cu cei infectați.

Amintim că alți 17 români se afla pe nava Westerdam care a fost primită joi într-un port din Cambodgia după ce anterior a fost refuzată de alte patru țări de frica răspândirii epidemiei de virus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`