Noi reguli pentru trotinetiști. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial

Noi reguli pentru trotinetiști. OUG a fost publicată în Monitorul Oficial
Foto: 4Tuning

Noi reguli pentru cei care vor să se plimbe cu trotineta electrică.

Ordonanţa care modifică OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care cuprinde printe altele şi regulile de circulaţie cu trotinetele electrice, a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit startupcafe.ro

Potrivit Legii, trotineta electrică și bicicleta vor putea fi conduse doar de persoane cu vârste de cel puțin 14 ani.

TOATĂ ROMÂNIA, ÎN LACRIMI! CARMEN HARRA A ANUNȚAT CINE VA MURI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI ! E CUMPLIT …

De asemeena, trotinetele electrice vor putea circula doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Pe trotuar este strict interzisă circulația trotinetelor electrice.

CUTREMUR MONDEN! CU CINE S-A IUBIT ÎN SECRET TEO TRANDAFIR! BURSUCU’ A TURBAT DE FURIE CÂND A VĂZUT IMAGINILE (GALERIE FOTO)

Totodată, ca și în cazul bicicletelor și mopedelor, trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! IRINA LOGHIN ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP! DETALII DESPRE ACCIDENTUL VASCULAR (GALERIE FOTO)

Potrivit OUG, se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.

La nivelul țării noastre, în perioada 2016 – 2019, au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice, soldate cu UN deces, 37 răniți grav și 156 răniți ușor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`