Dezastru în fermele din China: Milioane de persoane riscă să moară de foame ca urmare a blocajului provocat de coronavirus

Dezastru în fermele din China: Milioane de persoane riscă să moară de foame ca urmare a blocajului provocat de coronavirus
Sursă foto: hepta.ro

Epidemia de coronavirus care a ucis peste 900 de persoane în China și a dus la un blocaj complet cauzează noi probleme serioase. Milioane de pui din fermele din China riscă să moară de foame în perioada următoare ca urmare a restricțiilor de transportat trasate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, închiderea provinciilor chineze a afectat lanțurile de aprovizionare, restricțiile de transport împiedicând livrarea furajelor, cum ar fi soia, la fermele de animale, potrivit analiștilor și presei de stat citați de news.ro.

Epidemia de coronavirus a dus la închiderea a numeroase drumuri și autostrăzi, fiind oprite chiar și cursele care efectuează curse pe distanțe lungi.

”Acest lucru va provoca probleme grave în sectorul zootehnic. Chiar dacă o fabrică își reia producția, va dura mai mult decât de obicei să facă livrările, din cauza problemelor de logistică (lipsa forței de mjuncă, drumuri închise, controale rutiere)”, a scris recent Darin Friedrichs, analist la compania INTL FCStone, într-o notă adresată clienților.

”Cred că în multe regiuni problema transporturilor are impact asupra producției de pui. Ne așteptăm că producția va fi afectată nu doar în primul trimestu trimestrul, ci și în cel de-al doilea”, a declarat Chenjun Pan, analist senior la Rabobank.

Fermierii din Hubei, epicentrul epidemiei provocată de coronavirus, ”sunt deja într-o situație foarte gravă”, a scris recent asociația crescătorilor de păsări într-o scrisoare adresată Asociației pentru Agricultură și Animale din China.

Potrivit publicației chineze de stat Global Times, există 348 de milioane de pui în Hubei, a șasea mare provincie producătoare de păsări din China.

Potrivit Reuters, China a produs 22 de milioane de carne de pasăre în 2019, cu 12% mai mult față de anul anterior, în contextul deficitului de carne de porc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”