Rareș Bogdan (PNL): Dacă va fi învestit, Guvernul Orban II va adopta OUG pentru alegerea primarilor în două tururi / Renate Weber apără penali și partide antidemocratice (VIDEO)

Rareș Bogdan (PNL): Dacă va fi învestit, Guvernul Orban II va adopta OUG pentru alegerea primarilor în două tururi / Renate Weber apără penali și partide antidemocratice (VIDEO)

Una dintre primele acțiuni ale Guvernului Orban II, după o eventuală instalare, va fi adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, a afirmat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

„Cert este că românii au fost văduviți din cauza blocajului generat de PSD de posibilitatea de a avea, în primă fază, două tururi de scrutin. Ei, bine, asta nu înseamnă că noi renunțăm la idee, iar dacă va fi învestit Guvernul Orban II, vă asigur că una dintre primele acțiuni pe care le va avea va fi OUG și vom impune două tururi de scrutin”, a declarat Rareș Bogdan, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat dacă nu era mai potrivit ca PNL să dea OUG înainte să-și asume răspunderea și să evite, astfel, situația din prezent, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu, pentru că era începută o altă procedură. Știți foarte bine că nu poți să te bagi peste procedurile începute deja. Procedura de asumare era începută, iar după comportamentul lui Renate Weber, care din păcate a trecut din zona civică de apărare a democrației într-o zonă în care apără penali și partide antidemocratice, după comportamentul dânsei din ultimele 24 de ore, am făcut foarte bine că ne-am asumat și nu ne-am dus pe OUG, pentru că ne ataca OUG instantaneu”.

Așadar, eurodeputatul PNL a criticat-o pe Renate Weber, în condițiile în care Avocatul Poporului a declarat căadoptarea de către Guvernul Orban a 25 de ordonanțe de urgență într-o singură ședință reprezintă o gravă abatere de la Constituție. Mai precis, Weber invocă prevederile articolului 115 din Legea Fundamentală și acuză Guvernul că, practic, s-a substituit Parlamentului. Avocatul Poporuluiîși rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională, a mai precizat aceasta, într-un comunicat.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie