Epidemia de coronavirus face ravagii: 3.700 de persoane plasate în carantină pe un vas de croazieră în Japonia

Epidemia de coronavirus face ravagii: 3.700 de persoane plasate în carantină pe un vas de croazieră în Japonia
Sursă foto: hepta.ro

Stare de alertă în Japonia din cauza epidemiei de coronavirus. Aproximativ 3.700 de persoane de diverse naţionalităţi au rămas blocate – timp de cel puţin 14 zile – în cabine, la bordul unui vapor de croazieră, după descoperirea a cel puţin zece cazuri de contaminare.

Vasul a sosit luni seara în apropierea portului Yokohama, la sud-vest de Tokyo. Teste au fost realizate la trei grupuri de persoane – cele care prezintă simptome suspecte, cele care au debarcat în timpul unei escale la Hong Kong şi cele care au intrat în contact cu pasagerul contaminat, scrie news.ro.

Eşantioane au fost prelevate de la 273 de persoane de la bord, a anunţat miercuri în faţa presei ministrul japonez al Sănătăţii Katsunobu Kato. Rezultatul analizelor a 31 dintre aceste prelevări erau disponibile pentru moment – dintre care zece s-au dovedit pozitive.

Cele zece persoane testate pozitiv au fost debarcate miercuri şi au fost spitalizate, a precizat Kato, Între ele se află trei japonezi, trei locuitori ai Hong Kongului, doi australieni, un american şi un membru al echipajului filipinez.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`