Demisia lui Dan Voiculescu din funcţia de vicepreşedinte al Senatului este prima decizie publicată în Monitorul Oficial de la trecerea în subordinea Guvernului. În ceea ce priveşte mutarea dosarului ICA la Tribunalul Bucureşti, dosar în care senatorul este acuzat de corupţie, magistraţii au rămas în pronunţare.
Instanţa Supremă trebuie să decidă vineri dacă dosarul ICA în care este judecat liderul conservator va fi sau nu mutat la Tribunalul Bucureşti spre judecată.
Mutarea dosarului îl favorizează mult pe liderul PC: acesta are de acum încolo la dispoziţie încă două căi de atac, la care se adaugă şi posibilitatea de amânare a judecării chiar până la prescrierea faptelor.
Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut, vineri, instanţei supreme declinarea dosarului său privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare la Tribunalul Bucureşti, după ce le-a înmânat judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator, transmite Mediafax. Reînceperea judecării la o altă instantă, plus un eventual recurs ulterior fac posibilă prescrierea faptelor, în timp ce Înalta Curte ajunsese într-un stadiu avansat, pronunțarea fiind posibilă la un termen apropiat.
Dacă hotărârea Senatului de constatare a demisiei lui Voiculescu nu ar fi fost publicată în Monitorul Oficial până la termenul de vineri, acesta nu ar fi avut temeiul legal pentru a cere judecătorilor mutarea dosarului sau la o înstanță inferioară.
Dan Voiculescu a anunțat, luni, că demisionează din calitatea de vicepreşedinte al senatului pe motiv că i-a fost respins un proiect de lege privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
Voiculescu este acuzat de DNA că a cumpărat 3,6 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.