Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: ”Retorica urii promovată de Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate”

Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: ”Retorica urii promovată de Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate”
Foto: facebook.com/pnl.ro

Europarlamentarul Rareş Bogdan acuză partidul lui premierului ungar Viktor Orban de implicare în cazul Ditrău, unde angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o fabrică de pâine a provocat revolta localnicilor.

„E un caz care, să ştiţi, e mult mai periculos decât pare şi pentru care, noi, europarlamentarii, va trebui să dăm explicaţii şi o să o facem începând de mâine. Şi în curând va da şi Guvernul explicaţii, să ştiţi, pentru că situaţia e mult mai gravă decât vă puteţi închipui. E un caz care părea nevinovat, care a trecut cumva sub situaţia Brexitului – unde trebuie să avem grijă de 800.000 de români şi e o situaţie serioasă -, dar care ne va plasa, deja ne-a plasat, pe prima pagină a ziarelor. Iar încă televiziunile mari nu ne-au luat. Cu coronavirusul şi cu Brexitul au fost uşor ocupate”, a declarat Rareş Bogdan, la Consiliul Naţional al PNL, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a acuzat partidul Fidesz din Ungaria că a promovat o retorică a urii și a precizat că locuitorii din Ditrău se informează mai mult de la televiziunile maghiare decât de la cele din București.

„Să ştiţi că, dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care nu au nicio legătură cu Bucureştiul – în acea zonă cele mai puternice televiziuni se numesc Hir Tv şi Duna Tv – retorica urii promovată de un partid care nu e în România, dar care are tentacule în România şi se numeşte Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate, care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional. Cazul Ditrău e un caz care, din păcate, ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Şi sper din tot sufletul ca acest caz să fie unul izolat, completamente izolat pe teritoriul României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie