Cum cheltuia PSD banii publici: Dragnea și Irina, plimbări cu avioane private (VIDEO)

Cum cheltuia PSD banii publici: Dragnea și Irina, plimbări cu avioane private (VIDEO)

Noi informații despre modul în care PSD a cheltuit banii publici încasați de la buget. Raportul Curtii de Conturi scoate la iveala faptul ca Liviu Dragnea si-a plimbat iubita cu avioane private in Elvetia sau Israel pe vremea cand era presedintele Camerei Deputatilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Jurnalistii de la Europa Libera scriu că social-democrații au probleme să justifice în fața Curții de Conturi sumele plătite pentru avioanele private închiriate pentru Liviu Dragnea și echipa lui.

Astfel, în timp ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția sau Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici.

PSD a refuzat să spună dacă Liviu Dragnea, prietena sa, consultanți sau alți oficiali social-democrați se aflau în acele avioane private pe care le închiria.

Peste 96 milioane de lei a primit PSD de la bugetul de stat în 2018, creșterea explozivă a subvenției fiind votată tot de social-democrați care aveau majoritate în Parlament.

Liviu Dragnea s-a aflat în Israel, Estonia și Elveția în prima jumătate a anului 2018, fix când PSD încheia contractele de închiriere aeronave.

Jurnalistii de la Europa Liberă sustin că Liviu Dragnea își făcuse un obicei în a închiria aeronave private cu care să zboare în afara țării. Vacantele lui Liviu Dragnea în Maldive din 2018 și 2019 ar fi fost precedate de închirierea unor aeronave care l-au dus pe fostul lider PSD peste graniță,

Urmăriți B1TV.ro și pe
`