Guvernul își angajează miercuri răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor din două tururi

Guvernul își angajează miercuri răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor din două tururi
Foto: gov.ro

Guvernul își angajează miercuri răspunderea, în fața Parlamentului, pe proiectul privind alegerea primarilor din două tururi. Ședința este programată la ora 14.00, acasta fiind a treia oară când executivul liberal își asumă răspunderea asupra unui proiect de lege.

În ședința de Guvern de marți au fost adoptate mai multe amendamente la actul normativ.

Proiectul modifică Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Principala modificare este cea a Articolului 101 din Legea alegerilor locale prin care se stabilește că un primar este declarat ales dacă a obținut majoritatea de jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, iar în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a înregistrat acest scor, se va organiza un al doilea tur de scrutin.

După ce Guvernul își asumă răspunderea, opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune moțiunea de cenzură.

PSD susține că a pregătit deja moțiunea, iar cei de la UDMR au anunțat că vor sprijini demersul social-democraților. Cele două formațiuni nu au însă numărul de voturi necesare pentru dărmarea Guvernului.

Pe de altă parte, USR, ALDE, Pro România şi PMP nu susțin moțiunea de cenzură.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`