Donald Trump a vorbit la telefon cu Boris Johnson despre Huawei. Londra spune că, pentru tehnologia 5G, alternativele la gigantul chinez acuzat de spionaj sunt limitate

Donald Trump a vorbit la telefon cu Boris Johnson despre Huawei. Londra spune că, pentru tehnologia 5G, alternativele la gigantul chinez acuzat de spionaj sunt limitate
Foto: Hepta

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a discutat vineri despre securitatea rețelelor de telecomunicații cu premierul britanic Boris Johnson, spune Casa Albă, în condițiile în care Marea Britanie se apropie de o decizie finală cu privire la rolul pe care îl avea Huawei în trecerea la tehnologie 5G, relatează Reuters.

„Cei doi lideri au discutat despre chestiuni importante ce țin de agenda regională și bilaterală, printre care și despre eforturile comune în ceea ce privește asigurarea securității rețelelor noastre de telecomunicații”, a fost poziția Casei Albe, după apelul telefonic dintre Trump și Johnson.

Londra este așteptată să ia o decizie finală cu privire la rolul pe care îl va avea Huawei în dezvoltarea rețelelor de telecomunicații din Marea Britanie, iar alternativele la gigantul chinez, spun autoritățile britanice, sunt limitate.

Cu toate aceastea, SUA a pus presiune pe aliații săi, chiar amenințând că va întrerupe schimbul de informații secrete, în încercarea de a exclude Huawei din proiectele de infrastructură critică ale partenerilor, pe motiv că cel mai mare producător de echipamente de telefonie mobilă din lume ar spiona în favoarea Chinei.

De partea cealaltă, Huawei neagă orice fel de acuzație de acest gen.

În acest context, Marea Britanie ia în calcul posibilitatea de a oferi Huawei un rol limitat în proiectul 5G, rezistând în fața apelurilor făcute de SUA privind o interdicție completă, spun două persoane relevante din sector pentru Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`