Dacia renunță la numele Logan pentru sedan-ul compact care va fi lansat la Paris

Foto: Autoevolution.com

Dacia nu va mai folosi numele Logan pentru viitorul sedan compact pe care îl va lansa în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris. În schimb, noua Dacia va fi vândută din 2013 sub o altă denumire, relatează Economica.net, care citează o declarație a vicepreședintelui Dacia, Constantin Stroe. De asemenea, informația a apărut săptămâna aceasta și în publicația germană Auto Motor und Sport.

„Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o maşină cu o atracţie magnetică”, a spus Constantin Stroe, pentru sursa citată.

În urmă cu câteva zile au apărut primele informații și fotografii spion de la teste, mai întâi cu noua generație a sedan-ului Dacia și apoi cu cea a hatchback-ului Sandero.

Renault pregăteşte, pentru toamna acestui an, lansarea celui de-al doilea model de Dacia Logan, care va intra în showroom-uri de anul viitor. Imaginile spion au apărut pe site-ul francez Autoevolution.com şi au fost capturate în timpul unor teste efectuate în Italia. Înlocuitorul Daciei Logan este camuflat, dar din fotografii se poate vedea clar că este mai lung decât precedentul model apărut în 2004.

Pe internet au apărut deja speculații cu privire la design-ul viitorului model. Se estimează că preţul noului sedan Dacia va crește cu aproximativ 200 de euro, ceea ce înseamnă că va putea fi cumpărat cu 7.800 de euro.

Înlocuitorul Daciei Sandero
La câteva zile de la fotografiile spion cu viitorul sedan Dacia, italienii de la Autoblog.it au publicat noi imagini spion, de această dată cu noua generație Dacia Sandero.

Din imagini se poate vedea că mașina este puternic camuflată, pentru a ascunde noile linii ale caroseriei. Doar o parte a stopurilor și farurilor este vizibilă. Viitorul hatchback cu cinci uși va beneficia de un nou design atât la exterior cât și la interior, cu o nouă grilă frontală, noi stopuri și faruri, plus noi motorizări și accesorii de calitate, scrie publicația italiană.

Dacia Sandero a fost lansat în Europa la începutul lui 2008, iar la Salonul Auto de la Paris (29 septembrie – 14 octombrie) va fi prezentat un model complet nou, nu unul restilizat, conform declarațiilor oficialilor Renault, făcute publice în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`