Donald Trump devine, vineri, primul președinte al SUA care participă la Marșul pentru Viață / Reacții contradictorii în online: „Nu e ceva cu care să te lauzi” / „Mulțumim lui Dumnezeu că îi protejați pe nenăscuți”

Donald Trump devine, vineri, primul președinte al SUA care participă la Marșul pentru Viață / Reacții contradictorii în online: „Nu e ceva cu care să te lauzi” / „Mulțumim lui Dumnezeu că îi protejați pe nenăscuți”
Foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump va deveni, vineri, primul președinte din istoria SUA care participă la Marșul pentru Viață, o manifestație anti-avort, anunță Casa Albă pe pagina de Twitter.

Anunțul a provocat reacții de toate felurile, de la progesiști și conservatori deopotrivă: „Asta nu e ceva cu care să te lauzi”; „Ba sigur că este! Mulțumim lui Dumnezeu că avem un președinte care îi protejează pe cei nenăscuți”; „Procesul de destituire este o șaradă”; „Primul președinte care va fi demis în timpul mandatului”; „Felicitări, domnule președinte!”; „Sunt mândră că avem un președinte care prețuiește viața”; „Mulțumim frumos, domnule președinte!”; „Voturile creștinilor se câștigă ușor”.

De altfel, Administrația Trump, care s-a remarcat prin pozițiile creștin-conservatoare în cei aproape cinci ani de mandat de până acum, nu este la primul gest de acest gen.

În 2017, Mike Pence a devenit primul vicepreşedinte care a participat la un astfel de marş, iar din 2018, Donald Trump – care în trecut se declara în favoarea dreptului la avort – se adresa miilor de participanţi reuniţi la Washington. Însă până acum el făcea acest lucru de pe un ecran gigantic, scrie AFP citată de Agerpres.

„Suntem profund onoraţi să-l primim pe preşedintele Trump la cel de-al 47-lea Marş pentru viaţă”, a subliniat într-un comunicat preşedinta acestui marş, Jeanne Mancini. „De la numirea de judecători pro-viaţă (…) până la reducerea finanţării de către contribuabili a avorturilor aici şi în străinătate, şi cu apelul de a pune capăt avorturilor tardive, preşedintele Trump şi administraţia lui au fost apărători constanţi ai vieţii”, şi-a exprimat ea mulţumirea.

Această manifestaţie este în general organizată în jurul datei care marchează o decizie emblematică a Curţii Supreme „Roe v. Wade”, care a legalizat întreruperea voluntară a sarcinii în SUA, la 22 ianuarie 1973.

Marșul pentru Viață nu are loc, totuși, numai în SUA. Manifestații similare au loc în tot spațiul euroatlantic, provocând de asemenea reacții contradictorii. În România, Biserica Ortodoxă Română și alte entități din zona creștin-conservatoare promovează anual demonstrații de acest gen, iscând reproșurile organizațiilor neguvernamentale din zona egalității de șanse și a drepturilor femeii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`