Senatorul PSD Toni Greblă: Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcția de șef al Consiliului Național al PSD

Senatorul PSD Toni Greblă: Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcția de șef al Consiliului Național al PSD
Foto: puterea.ro

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat, marți, că Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD și nici poziția de parlamentar din cauza condamnării definitive din dosarul „Trofeul Calității”, arată Mediafax.

Din păcate a intervenit o hotărâre judecătorească, care este definitivă, şi prin care i-au fost interzise domnului Năstase dreptul de a alege şi a fi ales. Drept urmare, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare nu  mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consilului Naţional. În ce priveşte calitatea de simplu membru de partid, nu are nicio influenţă hotărârea de condamnare, astfel încât până domnul Năstase îşi va manifesta vreo intenţie, rămâne membru al PSD„, a spus Greblă.

Acesta a precizat că și calitatea de parlamentar a fost îndepărtată, dar că nu sunt probleme din punctul de vedere al adeziunii la partid.

Sigur, neavând dreptul să fie ales în organe ale statului, în Parlament, calitatea dânsului a încetat de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare„, a mai spus senatorul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`