Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: Este important să fie lansate și implementate programe și servicii care să răspundă nevoilor acestora și ale familiilor

Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: Este important să fie lansate și implementate programe și servicii care să răspundă nevoilor acestora și ale familiilor
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj în cadrul Galei Veteranilor de Război. În mesajul care a fost prezentat de către consilierul prezidențial Ion Oprișor, șeful statului a subliniat importanța ”creșterii nivelului de conștientizare a faptului că mulți dintre soldații noștri care revin acasă se confruntă cu multe obstacole”.

Klaus Iohannis a susținut că este important să fie lansate și implementate programe și servicii care să răspundă nevoilor veteranilor și ale familiilor acestora și a precizat că ”militarii participanți la operațiile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia și Herțegovina și Kosovo sunt adevărate repere morale și surse de inspirație pentru tânăra generație”.

Redăm, mai jos, mesajul integral al șefului statului:

„Gala Veteranilor de Război” reprezintă un prilej de a-i omagia pe toți militarii români și americani care, aflați în serviciul militar, au fost răniți în urma participării la misiuni în teatrele de operații, dar și o bună ocazie de a ne comemora eroii căzuți la datorie.

Îmi exprim aprecierea pentru scopul nobil al acestei reuniuni dedicate veteranilor de război și urmașilor celor decedați și mă bucur că pot fi sprijiniți, astfel, în călătoria spre recuperare și reintegrare, cei care au fost răniți fizic sau suferă de stres post-traumatic, precum și familiile acestora.

Sunt convins că evenimentul de astăzi va contribui la creșterea nivelului de conștientizare a faptului că mulți dintre soldații noștri care revin acasă se confruntă cu multe obstacole. Este important să fie lansate și implementate programe și servicii care să răspundă nevoilor acestora și ale familiilor.

România are un parteneriat strategic eficient și constructiv cu Statele Unite ale Americii – unul dintre pilonii politicii noastre externe și de securitate, alături de consolidarea profilului țării noastre în NATO și Uniunea Europeană. Militarii români și americani participă împreună la misiuni complexe în teatrele de operații, dând dovadă de atașament la valori comune pe care țările noastre le promovează cu consecvență – libertate, democrație și stat de drept.

Militarii participanți la operațiile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia și Herțegovina și Kosovo sunt adevărate repere morale și surse de inspirație pentru tânăra generație, cărora le datorăm recunoștința și respectul nostru pentru sacrificiile făcute în slujba patriei.

Adresez mulțumiri organizatorilor – Consiliul de Afaceri Româno-American, în parteneriat cu Programul „The Wounded Warrior”din Statele Unite ale Americiiși Asociația „Camarazii”din România – pentru inițiativa din această seară.

Felicitări și mult succes în tot ceea ce v-ați propus!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`