Caz misterios la fosta fermă a fiului lui Dragnea de la Salcia: Peste 100 de porci morți în câteva zile

Caz misterios la fosta fermă a fiului lui Dragnea de la Salcia: Peste 100 de porci morți în câteva zile
Foto: Pixabay.com

Peste 100 de porci au murit începând de sâmbătă la fosta fermă de porci deținută de fiul lui Dragnea la Salcia, în Teleorman. Sâmbătă autoritățile sanitar veterinare au fost anunțate că 94 de animale, de la Ferma de porci din Salcia, au murit, în decurs de numai două ore. Decesele au continuat și în următoarele două zile cu 10 și respectiv 8 animale care au murit în condiții misterioase. Inspectorii sanitar veterinari spun că nu este vorba despre pestă porcină ci de o intoxicație cu sare.

’’Sâmbătă am dat la Giurgiu la laborator 10 probe, toate probele au ieșit negative, deci nu a fost discuție de pestă porcină. Totodată s-au dat niște probe de creier la Laboratorul Central Sanitar-Veterinar pentru depistarea cauzelor. Ne-a venit astăzi raportul și este clar, nu este vorba despre pestă porcină, este vorba despre o intoxicație cu sare. În momentul acesta așteptăm să finalizeze să vedem ce a dus la chestia asta, e vorba despre suprapopulare, e vorba despre lipsă de apă. Sunt aproape de 12.600 de suine pe vreo 6 hale” a declarat pentru B1.ro Liviu Dumitrașcu, prefectul județului Teleorman.

Acesta a mai adăugat că în județ sunt cazuri de pestă porcină în 4 comune, iar 14 animale au murit din această cauză.

Ferma de la Salcia este singura din zonă. Valentin Ștefan Dragnea a anunțat anul trecut în aprilie că a cedat pachetul cu 89% din acțiunile fermei administratorului fermei de la vremea aceea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`