De ce depozitele și magazinele din România au nevoie de program de gestiune?

De ce depozitele și magazinele din România au nevoie de program de gestiune?

În situația ideală în care o afacere crește și volumul comenzilor se înmulțește, necesarul de marfă ce trebuie gestionat în depozite își modifică frecvența și amplitudinea. Gestionarea stocurilor poate deveni o sarcină dificilă, în special pentru administratorii care au în grijă un inventar generos. În momentul în care gestiunea produselor în depozit devine o activitate contratimp, este necesar ca procesul să fie făcut eficient, pentru a evita situațiile în care recepțiile sunt date peste cap sau produsele se rătăcesc.

Activitatea curentă într-un magazin sau depozit presupune preluarea mărfii, înregistrarea în sistem, așezarea pe raft, pregătirea coletelor pentru expediție, verificarea valabilității sau garanției produselor, respectiv operarea retururilor. Când aceste sarcini depășesc capacitatea de lucru a angajaților sunt generate pierderi pe care nicio companie nu și le dorește, indiferent că este vorba de un startup sau o afacere matură.

Nu întotdeauna dispunem de resursa umană necesară pentru a acoperi dinamica unui magazin sau depozit în creștere. Aici intervin programele de gestiune stocuri și facturare pentru magazine. Acestea sunt aplicații software care realizează automatizarea operațiunilor de primire și predare marfă, scopul lor fiind optimizarea proceselor și minimizarea erorii umane la înregistrarea stocurilor. Spre exemplu, softul de gestiune dezvoltat de compania SelectSOFT, te ajută să remediezi erorile cauzate de oboseală sau neatenția angajaților, respectiv din cauza volumului mare de comenzi. Programul de gestiune depozite îți oferă în orice moment o imagine clară, de ansambu, asupra depozitului. Cu ajutorul automatizărilor pe care le oferă programul de gestiune, toate procesele sunt optimizate și cresc eficiența activităților din depozitul tău.

Așadar, de ce aveți nevoie de program de gestiune magazin alimentar sau depozit? În continuare sunt expuse 5 motive esențiale.

1 Recepția produselor se face ușor, de către oricare angajat. Cu ajutorul dispozitivelor mobile, aplicația software înregistrează produsele la intrarea în depozit. Calculul stocurilor se face automat și nu necesită verificare manuală.

2 Organizare detaliată. Fiecare produs care intră în depozit are o pagină dedicată în aplicație. Aici puteți adaugă informații privind proveniența, categoria de produs, termenul de valabilitate și alte caracteristici specifice, astfel încât să puteți accesa rapoarte detaliate ale depozitului oricând aveți nevoie. De asemenea, puteți nota rândul / raftul / departamentul produsului, că să îl puteți găși ușor în depozit, printr-o simplă căutare în aplicație.

3 Stoc actualizat în timp real. În acest fel, vei știi permanent ce produse se vând și care rămân la raft pentru a putea plasa noile comenzi în funcție de nevoile magazinului și a optimiza spațiul de depozitare.

4 Inventarul devine o activitate facilă. Ai acces oricând la intrările / ieșirile de marfă sau la alte situații speciale prin care trec produsele de la intrarea în depozit, iar verificarea manuală devine o formalitate.

5 Rapoarte și situații disponibile oricând, de oriunde. Automatizarile ușurează lucrul cu actele. În orice moment poți vizualiza și lista rapid stocurile produselor după criteriile de selecție dorite (denumire, cod, furnizor, data recepției etc.). Poți să emiți lista produselor care urmează să expire, rapoarte de gestiune, situații pe vânzări săptămânale / lunare, și multe altele. Aplicația permite inclusiv monitorizarea facturilor neachitate către furnizori sau neîncasate de la clienți. Toate acestea de la distanță, de pe dispozitive multiple, prin conexiune la internet.

Timpul înseamnă bani, indiferent dacă ești antreprenor sau angajat. Un soft adecvat pentru gestiunea stocurilor va economisi resurse și va notifica administratorul când este nevoie să acționeze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`