Donald Trump ‘nu înțelege’ de ce este atacat de democrați. Trump: ‘De ce îmi fac mie asta”?

Foto: Nancy Pelosi & Donald Trump (sursă: hepta.ro)

Președintele american, Donald Trump, pare a fi „distras” de procesul de punere sub acuzare care va începe marţi (21 ianuarie) şi nu înţelege de este atacat, a precizat pentru CNN o sursă apropiat preşedintelui american.

„De ce îmi fac asta?” i-ar întreba Donald Trump, în mod repetat, pe cei din jurul său, a mai precizat sursa anonimă, care a mai adăugat ca preşedintele american pur şi simplu „nu înţelege de ce este pus sub acuzare”.

În plus, ]npregătire pentru procesul din Senat care va începe marţi, Donald Trump a cerut să-i fie conceput o echipă legală „de personalităţi” care să se descurce bine la televizor.

Foto: Președintele american, Donald Trump (sursă foto: hepta.ro)

  • Ce acuzaţii i se aduc lui Donald Trump

Donald Trump este vizat de o procedură de destituire, iniţiată de Camera Reprezentanţilor, care a votat punerea lui sub acuzare. Motivul fiind că a condiţionat ajutorul militar în valoare de 400 de milioane de dolari, ce urma să fie acordat Kievului, de anchetarea unuia dintre potenţialii săi rivali la prezidenţialele din 2020. Președintele american este acuzat că a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, să demareze o anchetă asupra lui Joe Biden, un foarte probabil adversar al său la prezidențialele din 2020.

Discuția telefonică a fost, însă, interceptată de serviciile de informaţii americane și urmată de un denunț intern.

Ulterior, un număr de 17 membri sau foşti membri ai administraţiei americane au declarat sub jurământ că Donald Trump s-a folosit de funcţia lui în interes personal. Șeful statului declară însă că este nevinovat și că este victima unei „vânători de vrăjitoare” şi a unei „tentative de lovitură de stat”.

Începând cu marţi, Donald Trump va fi judecat de către Senat, unde majoritatea republicană a făcut deja cunoscut că îl consideră nevinovat şi nu intenţionează să îl destituie.

Foto: Președintele (democrat) al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi (sursă foto: hepta.ro)

  • De ce informaţii ar fi interesat Donald Trump cu privire la relaţia fiului lui Joe Biden cu compania energetică Burisma, din Ucraina

Hunter Biden (fiul lui Joe Biden) a fost criticat pentru faptul că a fost membru al comitetului de administraţie al companiei energetice ucraineane, Burisma Holdings, o companie cu legături directe cu Federaţia Rusă. Asta în timp ce Administraţia Obama (din care chiar tatăl lui Hunter Biden făcea parte) impunea sancţiuni economice Federaţiei Ruse pentru anexarea Pen. Crimeea şi pentru crearea de instabilitate în estul Ucrainei.

Ulterior, chiar fostul vicepreşedinte american Joe Biden a recunoscut public că l-a constrâns pe preşedintele al Ucrainei de la acea dată pentru a-l concedia pe procurorul ucrainean care investiga corupţia din compania Burisma Holdings.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`