Autorităţile iraniene l-au arestat pe unul dintre cei care au filmat momentul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar aparent ar fi greşit persoana (VIDEO)

Autorităţile iraniene l-au arestat pe unul dintre cei care au filmat momentul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar aparent ar fi greşit persoana (VIDEO)
Sursă foto: hepta.ro

Iranul a anunţat că a arestat una dintre persoanele care a filmat momentul prăbuşirii avionului „Ukrainian Internaţional Airlines” sub acuzaţii legate de „securitatea naţională”, aratăBBC.

Potrivit unui jurnalist iranian din Londra, însă, autorităţile iraniene ar fi arestat persoana greşită. Acelaşi jurnalist iranian ar fi fost şi cel care a postat, pentru prima dată, pe Twitter, înregistrarea cu prăbuşirea avionului. Înregistrarea fiind primită de la cineva din Iran.

„Au arestat persoana GREŞITĂ cu privire la zborul 752 din Iran. Persoana care este sursa înregistrării este ÎN SIGURANŢĂ şi vă pot asigura că IRGC (Corpul Gărzii Revoluţionare – n.r.) au fabricat o nouă minciună. Au ucis 176 de pasageri dintr-un avion comercial”, a precizat jurnalistul iranian.

Între timp, preşedintele iranian s-a lăudat cu înfiinţarea unei „instante speciale” care să supravegheze investigaţia privitoare la avionul doborât.

„Acesta nu va fi un caz obişnuit. Întreaga lume se va uita către această instanţă”, a declarat preşedintele iranian, Hassan Rouhani.

Iranul a recunoscut sâmbătă, în mod oficial, că a doborât avionul accidental. Asta deşi iniţial respinsese vehement această posibilitate. Recunoaşterea a venit la scurt timp după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare care arăta în mod clar cum un proiectil loveşte avionul „Ukraine International Airlines” – este neclar dacă recunoaşterea a şi fost cauzată de publicarea înregistrării.

Aparatul Boeing 737 al companiei „Ukrainian Internaţional” decolase cu destinația Kiev, și s-a prăbuşit miercuri (8 ianuarie) toţi cei 176 de pasageri, plus membri echipajului, murind. Printre pasagerii de la bord se aflau zeeci de iranieni şi de canadieni de origine iraniană. Avionul a fost doborât cu două rachete sol-aer „SA-15”.

Prima înregistrare a prăbușirii avionului

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

A doua înregistrare a prăbușirii avionului

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

A treia înregistrare a prăbușirii avionului

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`