Marcel Ciolacu: „PSD nu va face o propunere de premier chiar dacă se creează altă majoritate” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „PSD nu va face o propunere de premier chiar dacă se creează altă majoritate” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD nu va propune un membru de partid pentru preluarea funcției de prim-ministru, în eventualitatea în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, a anunțat Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților, marți seară, în direct pe B1 TV.

„PSD nu va face o propunere de premier. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD nu va propune din rândurile PSD un membru de partid să preia funcția de prim-ministru. Consider că nu este oportun ca PSD să propună acum un nou prim-ministru”, a afirmat Marcel Ciolacu, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat dacă omul propus va fi tehnocrat sau va proveni din alte partide, președintele interimar al PSD a răspuns: „Vom vedea. V-am zis decizia mea personală”.

Marcel Ciolacu a comentat și poziția PSD cu privire la alegerile anticipate, în condițiile în care social-democrații se opun ferm unei astfel de inițiative.

„În primul rând, alegerile anticipate au loc în cazul în care există o criză politică, respectiv nu există o majoritate, care să nu mească un guvern. În acest moment, România are toate forurile democratice alese – parlament, guvern, cu adevărat minoritar, dar nu este prima oară, și are un președinte în funcție”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Vestea vine în contextul în care, tot marți, cu câteva ore înainte, Marcel Ciolacu anunța că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Social-democrații au decis ca demersul să prindă contur în următoarea sesiune parlamentară. Pentru ca tentativa de a îndepărta PNL de la Palatul Victoria să fie încununată cu succes, PSD va încerca să coaguleze în jurul inițiativeisprijinul parlamentarilor din UDMR și ALDE. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`