Destinație turistică din România, inclusă în faimosul top realizat de New York Times: ‘Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați această țară’

Destinație turistică din România, inclusă în faimosul top realizat de New York Times: 'Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați această țară'
Foto: paradise.ro

O destinație turistică din România a fost inclusă în faimosul top realizat de New York Times.

Puublicația americană recomandă cititorilor săi, an de an, 52 de locuri de vizitat din întrega lume.

ȘOCANT! ULTIMA IMAGINE CU CRISTINA ȚOPESCU ÎN VIAȚĂ! CUM A APĂRUT… (FOTO)

În 2020, ‘Alpii Transilvaniei’, unde se găsesc 65% din pădurile seculare ale Europei în care se adăpostesc o gamă variată de floră și faună, este una dintre recomandările NYT, potrivit MainNews.

„Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați România. Dintre toate pădurile seculare care au rămas înEuropa, 65% dintre ele se află acolo. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o gamă incredibilă de floră și faună care se găsesc în toată țara, dar ai putea să te aventurezi spre Munții Meridionali, cunoscuți și ca Alpii Transivaniei, pentru o experiență completă. O vizită în Parcul Național Domogled- Valea Cernei, sau lanțurile muntoase Făgăraș, mai îndepărtate spre est, oferă mii de acri de natură cu adevărat neatinse, alături de oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele”,potrivit articolului din publicația New York Times.

ANAMARIA PRODAN I-A SPUS ADIO! REGHECAMPF E DEVASTAT! MEDICII NU AU MAI PUTUT FACE NIMIC (GALERIE FOTO)

Jurnalistul Gabriel Leigh le propune pasionaților de mașini săd ea o tură pe Transfăgărășan și Transalpina.

„Drumurile foarte decente ale României (unul dintre acestea, Transfăgărășanul, este o destinație inedită pentru pasionații de mașini) permit ajungere la toate obiectivele turistice, chiar și în călătorii mai scurte. Nu a existat niciodată un moment mai important pentru a vedea și a sărbătorii acestepăduri: În ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv prințul britanic Charles, care i-a numit „o comoară naturală într-un continent care a distrus mult timp pustiile sale”, din păcate exploatările continuă, unele fiind ilegale. Călătorii care vin în număr cât mai mare ar putea avea un impact real, transmițând mesajul că acești copaci nu trebuie să mai fie tăiați”,potrivit sursei citate.

LACRIMI PENTRU MARA BĂNICĂ! A MURIT FULGERĂTOR! VESTEA NEAGRĂ A ȘOCAT TOATĂ ROMÂNIA (GALERIE FOTO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`