Iran: Mai multe persoane au fost arestate pentru doborârea avionului ucrainean

Iran: Mai multe persoane au fost arestate pentru doborârea avionului ucrainean
Sursă foto: Twitter / @pandusp2013

Justiția iraniană a făcut marți mai multe arestări în ancheta privind doborârea avionului ucrainian care a dus la uciderea a 176 de persoane imediat după decolarea de pe aeroportul din Teheran.

Anunțul a venit la scurt timp după ce președintele iranian Hassan Rohani a cerut înființarea unui tribunal special pentru a ancheta dobărea avionului de către forțele iraniene, scrie Apnews.

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar din România a arătat că „investigații amănunțite au avut loc și unii indivizi au fost arestați”. Cu toate acestea, el nu menționat numărul celor arestați sau numele lor.

Iranul, care a negat inițiat că este responsabilă de doborârea avionului, a recunoscut după trei zile incidentul în fața numeroaselor dovezi ce atestau implicarea Gărzilor Revoluției în cele întâmplate.

Aceste evoluții vin și în contextul în care au izbucnit proteste antiguvernamentale după ce armata a admis că este responsabilă de tragedia aviatică care s-a produs săptămâna trecută, cu puțin timp înainte ca Teheranul să lanseze atacul cu rachete balistice asupra bazelor militare americane din Irak.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`