Liderul de la Kiev cere Iranului ca trupurile ucrainenilor din avionul doborât să fie repatriate până la 19 ianuarie: Ce compensații vor primi familiile victimelor 

Liderul de la Kiev cere Iranului ca trupurile ucrainenilor din avionul doborât să fie repatriate până la 19 ianuarie: Ce compensații vor primi familiile victimelor 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut liderului iranian Hassan Rouhani ca trupurile cetățenilor ucraineni care au murit în urma prăbușirii avionului Ukraine International Airlines să fie repatriate până la data de 19 ianuarie, informează ukrinform.net.

„Este extrem de important pentru noi ca trupurile celor decedați să fie repatriate săptămâna viitoare – până pe 19 ianuarie – astfel încât rudele acestora să poată prezenta ultimele omagii. (…) Recunoașterea «versiunii rachetei» drept cauză a prăbușirii a deschis calea continuării anchetei fără întârzieri și obstrucționări. Aștept să am o cooperare constructivă cu Iranul, în conformitate cu legea internațională”, i-a spus Zelenski președintelui iranian în timpul unei convorbiri telefonice.

Totodată, premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk a anunțat, sâmbătă, că familiile victimelor vor primi câte 8.350 de dolari din partea statului ucrainean, informează Reuters. Acesta a anunțat cărudele celor care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei vor primi compensații și din partea companiei aeriene, însă reprezentanții Ukraine International Airlines nu au răspuns, deocamdată, solicitărilor de a face declarații.

Iranul a recunoscut, sâmbătă, că a doborârt ”din greșeală”, avionul ucrainean care decolase de la teheran și trebuia să ajungă la Kiev. La bordul aeronavei de aflau 167 de pasageri și nou membri ai echipajului. Dintre aceștia, 82 erau iranieni, 63 canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 4 afgani, și câte trei din Germania și Marea Britanie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`