Un român, pe primul loc în raliul Dakar: Emmanuel Gyenes conduce la categoria motocicliștilor care concurează fără asistență tehnică

Un român, pe primul loc în raliul Dakar: Emmanuel Gyenes conduce la categoria motocicliștilor care concurează fără asistență tehnică
Foto: Facebook/ Emanuel Gyenes - Mani

Un român scrie istorie în legendarul raliu Paris-Dakar! După 3 etape, Emmanuel Gyenes se află pe primul loc, la circa 50 de minute, în clasamentul Malle Moto – Original, cea mai dură probă pentru motocicliști.

După ce a triumfat în primele două etape și s-a clasat la doar 21 în secunde pe locul 2 în a treia etapă, Gyenes domină autoritar clasamentul general, cu 50 de minute și 26 de secunde peste francezul Florent Vayssade.

IMAGINI FIERBINȚI CU BIANCA DRĂGUȘANU DEZBRĂCATĂ COMPLET! FOTOGRAFIILE XXX AU AJUNS PE INTERNET

Ediția din acest an al celebrei competiții are loc în Arabia Saudită pe niște condiții foarte dificile din cauza prafului și a zonei foarte prietenoase.

Clasa Malle Moto – Original la care concurează Emmanuel Gyennes este consideră drept una extrem de dificilă și periculoasă pentru rutieri. Practic, la această clasă nu beneficiezi de ajutorul unei echipe de asistență tehnică și trebuie să îți repari zilnic motocicleta, după ce ai petrecut sute de kilometri în șa, parcurgând unul dintre cele mai neprietenoase locuri de pe Terra.

Toate uneltele pe care le ai la dispoziție încap într-o valiză metalică transportată de la un bivuac la altul de către organizatori. Pe lângă aceasta, tot ei îți mai transportă un cort de 2 persoane, un covoraș pe care să lucrezi la motocicletă, o geantă cu echipament, un rucsac și un set de roți. Practic, cu cât îți menajezi mai mult motocicleta și eviți căzăturile, cu atât ai mai puțin de lucru când ajungi în bivuac. Te poți odihni, în plus, ai și mai mult timp să citești roadbookul pentru ziua următoare. Acesta trebuie colorat cu atenție pentru a-ți marca pericolele, limitele de viteză, schimbările de direcție, punctele de gps mascate etc. Această operațiune dureaza în medie 1 h-1h și jumătate, în funcție de lungimea traseului din ziua următoare.

Emmanuel Gyenes concurează în această ediție a raliului având pe echipament însemnele „Legend”, distincție ce este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`