Ministrul Mediului, despre poluarea din Capitală: „Aceste depășiri alarmante există, sunt din ce în ce mai mari an de an” / Costel Alexe dă vina pe Primăria Capitalei pentru această situație

Ministrul Mediului, despre poluarea din Capitală: Aceste depășiri alarmante există, sunt din ce în ce mai mari an de an / Costel Alexe dă vina pe Primăria Capitalei pentru această situație

După ce în presă a apărut informația că poluarea din Capitală este echivalentă cu cea din Australia, ministrul mediului spune că deși situația este îngrijorătoare măsurătorile variază de la oră la alta. Valorile îngrijorătoare au fost înregistrate sâmbătă seară când la toate cele 16 stații au fost constatate depășiri între 200 și aproape 700% pentru cei doi indicatori. Ministrul spune totuși că situația este îngrijorătoare și că Primăria Capitalei nu a luat măsurile necesare pentru reducerea poluării.

„În urma informațiilor alarmante apărute în presă privind acest număr de depășiri record, că ceea ce dumneavoastră ați prezentat este o situație la secvență, într-un minut unde sunt acele depășiri de 700%. Aceste depășiri alarmante există, sunt din ce în ce mai mari an de an și evident că trebuie să înțeleagă toate administrațiile publice din România că trebuie să își implementeze măsuri privind îmbunătățirea calității aerului. Nu Ministerul Mediului este cel care poate controla poluarea într-o Capitală. Ministerul Mediului prin planurile privind calitatea și managementul aerului nu face altceva decât să aprobe niște măsuri, să informeze UAT-urile despre acele depășiri ca ele să ia măsuri”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Acesta a mai precizat că problemele din cauza cărora poluarea din Capitală înregistrează valori record în ultima vreme sunt în responsabilitatea Primăriei și Ministerul Mediului nu poate decât să aprobe măsuri pentru reducerea poluării. Ministrul acuză Primăria că nu a folosit fonduri de milioane de euro care așteptau în contul ministerului.

În momentul de față nu avem în București o centură așa cum ar trebui astfel încât tot traficul să nu mai tranziteze centrul Bucureștiului. Imaginați-vă că și la stația de aici și la cea de pe Mihai Bravu avem depășiri record de la an la an. Nu avem în momentul de față un transport electrificat. La nivelul Bucureștiului de mai bine de 5 ani de zile stau în contul ministerului așteptând să fie trași cel puțin 10 milioane de euro pentru piste de biciclete. V-aș întreba retoric dacă știți cam câți bani au fost atrași de Primăria Capitalei? 0 lei!” a mai adăugat Costel Alexe.

Acesta a spus că va avea în curând o întâlnire cu primarii orașelor București, Brașov și Iași, din cauza cărora România se află în pericol de infrigement la acest capitol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`