Pilot de vânătoare al armatei siriene cere azil în Iordania

Pilot de vânătoare al armatei siriene cere azil în Iordania
Oficialii din Iordania au declarat joi că un pilot de vânătoare sirian a cerut azil politic în regatul lor după ce a aterziat la o bază aeriană militară din nordul țării. „Pilotul a cerut azil politic în...

Oficialii din Iordania au declarat joi că un pilot de vânătoare sirian a cerut azil politic în regatul lor după ce a aterziat la o bază aeriană militară din nordul țării.

„Pilotul a cerut azil politic în Iordania,” a declarat ministrul Informării și purtătorul de cuvânt al guvernului, Samij Maayatah, pentru AFP, fără a da și alte detalii.

Anterior, o sursă din guvern a declarat că pilotul aterizase de urgență.

„MiG-ul rusesc al armatei siriene a efectuat o aterizare de urgență la baza Regele Hussein din Mafraq” din nordul Iordaniei, în apropierea graniței cu Siria, a spus sursa, care a dorit să rămână anonimă.

Conform televiziunii de stat siriene, autoritățile au „pierdut contactul cu MiG-ul 21 în timp ce se afla într-o misiune de antrenament.”

„Avionul, pilotat de colonelul Hassan Merhi al-Hamade, se afla în apropierea graniței de sud a Siriei când s-a pierdut contactul în jurul orei 10:34 (9:34 ora României),” conform reportajului.

Peste 120.000 de sirieni care fug din calea violențelor din țara lor natală s-au refugiat în Iordania, potrivit guvernului de la Amman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`