Donald Trump, după atacul de la Bagdad: „Ne aşteptăm ca Irakul să-şi folosească forţele pentru a proteja ambasada, şi au fost informaţi”

Donald Trump, după atacul de la Bagdad: „Ne aşteptăm ca Irakul să-şi folosească forţele pentru a proteja ambasada, şi au fost informaţi”
Sursă foto: Facebook / Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat marţi că se aşteaptă ca Irakul să protejeze ambasada americană la Bagdad, care a fost atacată de manifestanţi protestând împotriva raidurilor americane, relatează Reuters, dpa şi AFP preluate de Agerpres.

„Ne aşteptăm ca Irakul să-şi folosească forţele pentru a proteja ambasada, şi au fost informaţi!”, a subliniat Trump într-un mesaj pe Twitter, acuzând Teheranul că s-a aflat în spatele recentelor violenţe.

„Iranul orchestrează un atac împotriva ambasadei americane din Irak. Vor fi făcuţi pe deplin responsabili”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a apărat totodată decizia Washingtonului de a lansa raiduri ca represalii după moartea, vineri, a unui subcontractor american într-un atac cu rachetă nerevendicat, dar pe care SUA l-au atribuit brigăzilor Hezbollah.

Luni, şi Departamentul de Stat al SUA a acuzat autorităţile irakiene că nu au făcut ce era necesar pentru „a proteja” interesele americane, la o zi după loviturile americane care au generat indignare în Irak.

„Am prevenit guvernul irakian în repetate rânduri şi am împărtăşit informaţii pentru a încerca să acţionăm împreună cu acesta pentru a-şi asuma responsabilitatea de a ne proteja în calitate de putere invitată”, le-a declarat jurnaliştilor la Washington un oficial cu rang înalt din Departamentul de Stat al SUA.

Sute de protestatari au atacat Ambasada SUAdin Bagdad forțând personalul diplomatic în frunte cu ambasadorul să evacueze clădirea conform rt.com. Protestele vin în urma recentelor bombardamente ale Statelor Unite care vizau gruparea Hezbollah. Manifestanții au steaguri Hezbollah și scandează lozinci pro – grupare. Demonstranții au încercat să intre în ambasadă și au ajuns până la zona de securitate, Green Zone. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`