PSD a atacat la CCR proiectul de modificare a OUG 114

PSD a atacat la CCR proiectul de modificare a OUG 114
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a atacat la Curtea Constituțională proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, propus spre adoptare prin angajarea răspunderii Guvernului pe 23 decembrie 2019.

Sesizarea depusă de social-democrați vizează atât forma proiectului, faptul că există deja în Parlament un proiect de aprobare a OUG 114, cât și fondul său, interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

„Angajarea răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege în condiţiile în care acesta este şi pe ordinea de zi a Parlamentului este neconstituţională, întrucât Guvernul este obligat să lase Parlamentul să se pronunţe asupra acestuia. Când Guvernul îşi angajează răspunderea asupra unui proiect de lege obiectul de reglementare trebuie sa conţină prevederi care se circumscriu clar unui singur domeniu. Angajarea răspunderii Guvernului nu se poate face printr-un proiect de lege care să modifice sau să completeze mai multe legi în vigoare, această manieră fiind profund neconstituţională”, susține PSD, într-un comunicat.

PSD mai transmite că este „în principiu de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar această reglementare trebuie să se facă în mod legal şi constituţional şi mai ales după o analiză pe domenii de activitate, astfel încât să nu se creeze dezechilibre pe piaţa forţei de muncă”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`