Mii de persoane au vizitat, duminică, fosta clădire a Comitetului Central. Oamenii au intrat în arestul Securității și în celebrul balcon de la etajul 1 (VIDEO)

Mii de persoane au vizitat, duminică, fosta clădire a Comitetului Central. Oamenii au intrat în arestul Securității și în celebrul balcon de la etajul 1 (VIDEO)
foto: Captură Agerpres

Mii de persoane au vizitat duminică fosta clădire a Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Român, actualul sediu al Ministerului Afacerilor Interne, oamenii având avea acces în spaţii care nu au fost niciodată deschise publicului – precum arestul fostei Securităţi, aflat în subsolul CC, sau balconul de la etajul 1, de unde Nicolae Ceauşescu s-a adresat pentru ultima dată românilor, transmite Agerpres.

„Drumul spre democraţie şi libertate din 22 Decembrie 1989″, sub denumirea care s-a desfăşurat ziua porţilor deschise la MAI, i-a purtat pe vizitatori din holul de la intrarea în fostul CC, unde erau prezentate documente din perioada comunistă, la etaj unde a putut fi vizionată expoziţia de fotografii, precum şi biroul fostului dictator.

Oamenii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii, au putut vizita apoi balconul de unde Ceauşescu s-a adresat românilor în urmă cu 30 de ani, fiind apoi îndrumaţi către curtea interioară unde se află câteva maşini pe care le folosea Miliţia, precum şi limuzina pe care Ceauşescu o folosea în vizitele externe.

La final au fost vizitate celulele de la subsolul fostului CC, care a funcţionat ca arest al Securităţii între anii 1950 şi 1958. Au fost accesibile vizitatorilor şi carcerele pentru izolare, în care o persoană nu avea în acele vremuri loc decât în picioare şi cu faţa la uşa de metal masiv, nefiind posibilă nicio altă poziţie a corpului.

Potrivit datelor MAI, fluxul vizitatorilor a fost de circa 600 de persoane/oră, porţile instituţiei fiind deschise între orele 12,00 şi 16,00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`