‘O picătură pentru viață’, campanie de donare de sânge, susținută de Primăria Sectorului 4. Daniel Băluță: ‘Sunt medic și mi se pare un gest de normalitate să fim alături de semenii aflați în nevoie’ (VIDEO)

'O picătură pentru viață', campanie de donare de sânge, susținută de Primăria Sectorului 4. Daniel Băluță: 'Sunt medic și mi se pare un gest de normalitate să fim alături de semenii aflați în nevoie' (VIDEO)

„O picătură pentru viață” este campania care vine în ajutorul persoanelor ce au nevoie urgentă de sânge. Organizată de primăria sectorului 4 în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București, aceasta atrage un semnal de alarmă asupra numărului mic de donatori și a importanței donării de sânge voluntare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cel puțin 1.000 de litri de sânge sunt necesari zilnic în România. Datele arată că numărul donatorilor este foarte mic și orice acțiune de donare de sânge reprezintă o șansă în plus la viață.

“Nu trebuie să uităm niciodată că o dată la 3 secunde, un om are nevoie de o picătură de sânge, de o picătură de viață.

Ca atare, nu am putut să uit niciodată profesia pe care o am, aceea de medic și mi se pare un gest de normalitate să invităm cât mai mulți oameni să fie aproape de semenii lor aflați în nevoie. Ăsta este argumentul care m-a determinat să generez, împreună cu colegii mei, această campanie de donare de sânge. Este o mare bucurie pentru noi toți că putem să fim într-adevăr, cu fapte, alături de oameni”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

“Este nevoie de mult sânge în sistemul sanitar din toată țara, dar în special în București, pentru că aici numărul de spitale este mult mai mare: 69 de spitale”, a spus asistenul medical Andrei Ignat.

Peste 150 de angajați ai Primăriei Sectorului 4 și ai direcțiilor descentralizate s-au înscris până acum pe lista donatorilor voluntari. De altfel, un exemplu pentru fiecare persoane care vrea și poate să ajute.

“Cea mai mare bucurie pentru un om este să-l ajuți să-și mențină sănătatea. A fost pentru mine o bucurie extrem de mare”, a spus una dintre donatoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`