Ce mesaj apare pe hârtia vândută cu 8,8 milioane de dolari la o licitație! E incredibil

Ce mesaj apare pe hârtia vândută cu 8,8 milioane de dolari la o licitație! E incredibil
sursa foto: pixabay

Manuscrisul original al manifestului scris de Pierre de Coubertin în 1892 a fost vândut la licitație, în New York, pentru suma record de 8,8 milioane de dolari, deși era estimat la 1 milion de dolari,
Scris în 1892, manifestul baronului de Coubertin subliniază principalele repere pentru renașterea Jocurilor Olimpice din antichitate. Principiile istoricului francez, care propunea o competiție sportivă modernă și internațională în spiritul excelenţei şi fair-play-ului, au stat la baza Jocurilor Olimpice moderne.

Discursul a fost ținut de Pierre de Coubertin în 1892, la a cincea aniversare a Asociaţiei franceze de atletism, la Paris. Manuscrisul de 14 pagini este singurul exemplar cunoscut al manifestului, scrie digisport.ro.

La doi ani după discurs, Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Internaţional Olimpic, iar în 1896 au avut loc la Atena primele Jocuri Olimpice moderne.

„Rezultatul record de azi atestă viziunea pe care Pierre de Coubertin a avut-o acum mai bine de un secol și respectul desăvârșit în care încă se desfășoară Jocurile Olimpice. Este cea mai mare sumă încasată la o licitație a casei Sotheby, în peste 3 decenii”, a declarat Selby Kiffer, specialistul casei Sotheby, care s-a ocupat de licitație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`